25 Ekim 2014 Cumartesi

Boyalı Saçlarda Şampuan Seçimi

Bakımı en zor saç hiç şüphesiz ki boyalı saçlardır, bu yüzden boyalı saçlara özel bir özen gösterilmelidir. İnsanların bu özenini bilen üreticiler birbirinden farklı şampuanlar geliştirmektedir. Bu yazımda sizlere boyalı saçlar için şampuanları alıntılarla aktarmaya çalışacağım.

Boyalı Saç Şampuanı





Saç boyamak özellikle kadınların en sık başvurduğu bir işlem. Ancak boyama sonrası doğru bakım uygulanmadığı takdirde saç canlılığını kaybeder ve yıpranır.

Boyalı saçınız varsa saç kuruluğunu giderecek bir ürüne ihtiyaç duyarsınız. Boyalı saçlar için üretilmiş şampuan ve saç kremleri saç temizliği dışında korumayı ve bakımı aynı anda yaparlar.

Boyalı saç için satılan şampuanlar boya metodları arasında saçların bakımının yapılmasına ve içinde bulunan boya ile rengin daha uzun zaman dayanmasına yardımcı olur. Saç rengini koruyan saç bakım ürünleri özellikle kızıllar ve çikolata kahveler gibi yansıması yoğun renklerde bir sonraki boya zamanının gelmesini biraz olsun geciktirebilirler. Ancak her renk boya için aynı etkiyi göstermezler.

Saç boyaları, renk açıcılar, perma solüsyonları, kimyasallar, aşırı fön gibi işlemlerle saç telleri kurur. Yenileme ve bakım özelliği açısından geliştirilmiş formüle sahip, saçın kaybettiği nem dengesini yeniden sağlayan şampuan ve saç kremi kullanın. Böylece saçlarınız daha az nem kaybeder ve parlaklık kazanır.

Sizin için en uygun şampuan için saçlarınızı kestirirken danışabilirsiniz. Bazı kuaförler piyasada bulamayacağınız ürünlerin satışını yaptığı için daha farklı seçenekler sunabilir.

İçeriğinde uzun dönem kullanımda saçlara zarar veren kimyasalların bulunmadığı tercih edebilirsiniz. Saçlarınızın daha sağlıklı olması ve saç köklerinin güçlenmesi için düzenli olarak doğal bakım maskesi uygulamak faydalı olacaktır.

Kaynak: http://sacsampuani.blogspot.com.tr/2013/12/boyal-saclarda-sampuan-secimi.html

Boyalı saçlarınızın bakımı için keratinli maskeler shea yağları kullanabilirsiniz. Emin olun ki ciddi anlamda işinize yarayacaktır. Bu konuda bir alıntı daha yapacağım.

Saçlarınız kırılıyor kuruyorsa köklerinden değilde koparak dökülüyorsa yoğun bir bakıma ihtiyacı var demektir saç dersi ve kökten dökülme çok farklı bir sorun ama hava değişimlerinden boyadan röfleden mısır püskülüne dönen saçlarınız için harika bir maske tarifim var bu benim de uygulayıp çok çok memnun kaldığım hatta şimdiye kadar en bi memnun kaldığım saç maskesi tarifi diyebilirim saçlarınız yeniden doğacak.

Geçen hafta balyaj yaptırdım saçlarımın uçları kuru mısır püskülü gerisi ise çok sert bir hale geldi bu maske ile çok rahatladığımı belirtmeliyim..inat ettim kestirmeyeceğim

Öncelikle bu maske için size gerekli olan malzemeler evde bulunmuyor :) ama çok uygun fiyata doakozmetik’ten alabilirsiniz.. ben saç bu mucize saç maskesi karışımı tarifimin malzemelerini doakozmetik’den aldım.

1 dolu kaşık keratinli saç bakım maskesi buradan satın alabilirsiniz

1 dolu kaşık she butter buradan satın alabilirsiniz

2 kaşık argan yağı

Karışımı porselen ya da cam bir kaseye koyun mikrodalgada 30 saniye kadar eritin tam olarak erimeyebilir hafif sıcak ve parçacıklı olması lazım. Kirli ve kuru saca parça parça sürün ve saçlarınızı kalın dişli bir tarakla tarayın. Saçlarınızı önce naylonla sonrada bir havlu ile sarın bu şekilde sabaha kadar bekletin. Sabah mümkünse saçlarınızı bir saç kurutma makinası ile ısıtıp bir kaç saat daha bekletin. Yoksa sabah kalkın ve şampuanlayın iki kere yeterli hafif bir saç kremi kullanın ve saçlarınızı saç kurutma makinesi ile kurutmadan kendi halinde kurumaya bırakın.

Saçlarınızın kırık ve bozuk yapısı düzelene kadar bu maskeyi haftada bir kere yapabilirsiniz. Saçlarınız daha parlak ve kesinlikle daha dolgun görünecektir.. keşke öncesi fotoğrafı da çekebilseydim

Bu arada Shebutter size uzun süre gidecektir ama keratinli saç bakım maskesinden saçlarınız uzunsa iki kutu alın çabuk bitiyor çünkü she butter oldukça sert bir yağ çok azı bile yetiyor ama keratin maskesi neredeyse yoğurt kıvamında çabucak bitiyor. Ayrıca Doakozmetik de özel günlerde indirimler oluyor takip edin derim.. :D

Kaynak: http://www.annekaz.com/saclara-keratinli-bakim-maskesi.html
Neyse bu uzun alıntıların hepinize faydalı olduğuınu umuyor bakımlı günler diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder