8 Ekim 2019 Salı

Yağlı Saçlara Öneriler

Saç derisinde bulunan yağ bezlerinin fazla çalışmasından kaynaklı yaşanan yağlı saçlar özel bir dikkat gerektirmektedir. Temizlik ve bakım noktasında farklı doğal yöntemler uygulayarak saçlarınızdaki yağ oranını dengelenebilir. Yani daha sağlıklı ve güzel görünen saçlara sahip olabilirsiniz. Yağlı saçlarınızı her gün şampuanla yıkamayın. Her gün yıkanan saçlar deri üzerinde var olan yağ salgısının daha da artmasına yol açar ve saçlar daha kısa sürede yağlanır. Saçlarınızı gün aşırı yıkamak daha iyi sonuçlara yol açar. Tabi ki pek çok yol ve yöntem bulunmaktadır. Bende bu yazımda yağlı saçlardan rahatsız olanlar nasıl sağlıklı ve temiz saçlara sahip olabilir, bu soruya değindim. Yazımda ayrıca yağlı saçlara çözüm nasıl bulunur, en iyi şampuan hangisidir, yağlı saçlardan nasıl kurtuluruz, yağlı saçlara doğal bakım, yağlı saçlara bitkisel çözüm yolları nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Yağlı Saçlar Hangi Sıklıkla Yıkanır



Yağlı saç yapısında olan kişiler yüzünü yıkadığı sıklıkla, saçını da yıkayabilir. Saçımızı şampuanlarken maksat saçlı deride bulunan yağı ve kiri temizleyebiliriz. Saç yıkama sıklığı kişinin saç derisinin yağlanma durumuna, cinsiyete ve yaşa, gün içerisinde gerçekleştirilen fiziksel aktiviteye ve mevsime göre, kişinin maruz kaldığı ortama göre (yemek buharı, egzoz, toz, hava kirliliği) dilerse her gün olabilmektedir. Erkeklerin saçı kadınlara göre daha yağlı bir yapıya sahiptir. Ergenlik döneminde gençlerin saçları daha hızlı yağlanır.  Spor yapan,  dışarıda çalışan, beden gücü ile iş gören, yaz aylarında daha sık terleyen kişiler dilerse saçlarını her gün gerekirse günde iki defa yıkamalısınız.

Yağlı Saçlara Elma Sirkesi


Yağlı saçların tedavisinde en etkili bakım yöntemlerinin elma şırası sirkesi içeriğinde ki asetik asit ile saç derisinin pH seviyesini düzenlenebilir. Bu yöntemle fazla yağ salgılanmasına da engel olunabilmektedir.

Bir bardak suyun içine 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi katın. Saç tipinize uygun şampuanı aldıktan sonra bu su ile güzelce durulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra saçlarınızı soğuğa yakın ılık su yardımıyla durulayın. Bu işlemi haftada iki ya da üç kez tekrarlayabilirsiniz. En azından etki görene kadar haftada üç kez tekrarlamalısınız.


Yağlı Saçlar için Şampuan


Şampuanları ambalajın rengine ve ya içeriğinin kokusuna göre seçim yapmamalısınız, içeriğine ve hangi saç tiplerine hitap ettiğine dikkat ederek seçmeniz gerekmektedir. Arkadaşınızın saçlarını yumuşacık bir etki meydana getirecek şampuan, sizin saçlarınıza iyi gelmeyebilir. Bu bakım uygulamasından saçlarınızın yağlı olmasından şikayet ediyorsanız, kesinlikle “yağlı saçlara özel” ibaresinin bulunduğu şampuanları seçmekte fayda var. Bu seçim saçlarınız için aşırı yağlanmanın önüne geçecektir. Fakat yine altını çiziyorum ki; kimyasallar içeriğe sahip şampuanları ne kadar seyrek kullanırsanız o kadar da iyi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder